HTML

BudgetPillow

Egy társaság, ami nem vesz komolyan, és még ír is erről!

GoldenBlog Szavazás

Facebook Oldalunk

Oktatási Reform ala BudgetPillow

2012.04.03. 16:35 analdie

Irodalmunkat fürkészve rátaláltam egy emberre, bizonyos Csáth Gézát. Ő egy híres magyar író volt. Kisebb elbeszéléseket, történeteket írt. De hát ezt nem kell nektek mondanom hisz mind tanultátok az iskolában! Legyetek felnőttek vagy már a középiskolát elvégzett emberek, mind tudnotok kell, hiszen ezért gubbasztotok a padba. Az elején leszögezném, NEM kritizálni szeretném ezt az embert vagy írásait.

A szóban forgó mű A kis Emma. Aki nem figyelt órán vagy csak "nem emlékszem rá olyan rég volt" kifogásokkal jönne itt elolvashatja. Nekem csak annyi kifogásom lenne, és nem a művel kapcsolatban, hogy miért kell ezt tanítani a gyerekeknek. Oké, hogy egy 17-18 éves kölök csak feltud már dolgozni egy leírt halálesetet, de nem hiszem, hogy ezt így mindenkinek az arcába kéne tolni. Felakasztanak egy kutyát, egy rablót, egy kislányt. Kettévágnak egy macskát. A napló írója öngyilkos lesz. Több ebben a pár sorban a halál és a brutalitás, mint egy DM szerveren.

Nem értem a mai társadalmat. Sok tekintetben nem, de majd máskor fejtem azokat ki. Rendben van, hogy tradíció, hagyományok és a történelem kapcsolódik hozzá. Megértem, de egy gyereket nem fog megfogni. Megérteni megfogja, csak visszakézből leszarja. Miért nem lehet olyan irodalmat tanítani ami érdekli a fiatalságot és még talán meg is tanulja vagy megjegyzik azt? Szerintem kicsit beteges elmével rendelkezett ez az ember, de hát vannak ilyenek. Szerény személyemet is közéjük sorolnám Lefogadom, ha én írnék ilyet, egyből menne a hőbörgés.

Szeretném látni egyszer valamikor, hogy a gyerekek a Harry Potter-t vagy A Gyűrűk Urát tanulják. Nem azt mondom, hogy egyből dobjuk ki a Petőfi és a József Atilla könyveket, hanem olyat tanítsuk a gyereknek, ami megfogja. Nem azért lettek olyan népszerűek azok a könyvek, mert rosszak lennének.

Tesz-Vesz Blogger Verseny Díjas Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://budgetpillow.blog.hu/api/trackback/id/tr264361474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.